Acasa \ Noutati \ Bere artizanală KUTUMA

Bere artizanală KUTUMA


Bere artizanală KUTUMA

Kutuma – Berea care rescrie cutuma!

Kutuma și-a făcut apariția pe piață la finele anului 2017.

De ce Kutuma? Pentru că este un craft beer care va evolua in timp, chiar de la șarjă la șarjă, țelul fiind acela de a o îmbunătăți, de a face ceva mai bun de fiecare dată. Berea artizanală se face cu  dedicație si dorință, iar daca mai este și o pasiune fară limite, berea va fi din ce în ce mai bună.  Munca unui berar artizan este un proces viu, nu un mausoleu.

bere-kutuma

Ideea a apărut departe de țară, tocmai in Algeria, în cadrul unui grup de ingineri de pe tot globul: japonezi, englezi, nepalezi, canadieni și un român- Norbert Tătar. A fost o adevărată aventură.  De-a lungul unui an au reușit să producă cca. 1 tonă de bere într-o cămăruță cu o temperatură controlată de un aparat de aer condiționat. Nu au existat limite la rețete sau la ce să mai pună in bere, iar din acel momentul visul românului nostru a fost acela ca la întoarcerea în țara să deschidă o mica făbricuță de bere. Pesimismul celor din jur care vedeau o piedică la fiecare pas, l-a ambiționat și mai tare, dar cea mai mare influiență a avut-o berea în sine.

Numele berilor sunt jucăușe și pline de fantezie:  Zăbavă, Jargon, Zarvă și Dambla.  Cel care are berea în mână își creează singur lumea în jurul unei băuturi cu nume simplu…BERE.

Zăbavă – este o bere de tip lager, un mozaic între stilul german și stilul ceh al berii de tip lager/pils. Este atipică prin folosirea hameiurilor care nu caracterizează o bere de acest gen, Columbus și Challenger.

Jarbon – este o bere ambră de tip ale, corpolentă și cu un pregnant iz amărui, malțul acoperind prezența hameiurilor.

Zarză – este un wheat american care dă către Farmhouse beer, cu un buchet florar plăcut și cu iz de iarbă proaspătă cu tente acrișoare

Dambla – IPA este o bere corpolentă care accesde arome de citrice amestecate cu prună și smochine.

 

Vrei să faci o Zarvă mare

În Jargonul cunoscut

Hai la Hugo la Zăbavă

Ia Damblaua la băut