Acasa \ Noutati \ Bucătaria românească! Istorie la farfurie!

Bucătaria românească! Istorie la farfurie!


Bucătaria românească! Istorie la farfurie!

Bucătăria tradiţională românească, o nostalgie în farfurie!

În momentele de nostalgie ne aducem aminte de mâncărurile copilăriei, de mirosurile îmbietoare, și de bunătățile gătite și savurate cu atâta poftă și drag.

Tu îți mai aduci aminte când, copil fiind, bunica îți pregătea faimoasa ei supă cu tăiței de casă? Ce bună era! Sau când te răsfăța cu o porție de papanași cu dulceață, preparată tot de ea? Noi da, și ne este poftă deja!

Bucătăria românească se bucură de o bogăție și o diversitate de preparate delicioase cărora cu greu le poți rezista. Cu o istorie în spate, bucatele românești au cunoscut de-a lungul timpului influențe din partea mai multor popoare, care au modelat și au rafinat caracterul preparatelor. Majoritatea dintre ele au o poveste în spate, care înfățișează anumite momente marcante prin care poporul nostru a trecut. Ele spun în gusturi savuroase povești care adaugă unicitatea țării.

De foarte multe ori ne propunem să încercăm preparate specifice altor țăti, fără nicio legătură cu bucătăria românească, ne plac, ne încântă, dar mereu ne întoarcem la ce e românesc, la tradițiile și obiceiurile noastre culinare. Gătite cu pricepere și răbdare, cu ușoare note moderne, mâncărurile cu specific românesc au un loc de cinste în meniul de la Hugo. Alimetele și condimentele folosite, gustul, mirosul, textura și modalitatea de gătire dau o notă aparte preparatelor noastre. De la aperitive la desert, noi îți oferim bunătăți tradiționale reinterpretate într-un mod original, pentru ca tu să poți savura o masă complet tradițională.

Avem:

Salată de vinete cu roșii cherry
_DSC0978

Pastă de jumări
_DSC1292

Ciorbă de afumătură cu tarhon
ciorba de afumatura cu tarhon

 

Supă de pui cu tăiței de casă

supa de pui cu taitei de casa

File de pastrăv la grătar cu sos de usturoi copt
file de pastrav la gratar cu sos de usturoi copt

Coaste de porc marinate în bere cu sos de usturoi
Coaste de porc cu sos de usturoi

 

Ceafă de porc cu sos de hrean
_DSC1082

Ciuperci sote cu mămăliguță
_DSC1233

Papanași cu dulceață de casă
_DSC1254

Toate preparatele noastre românești se găsesc în meniul a la carte la Hugo The Office.

Vă așteptm cu drag să degustăm delicii românești.